Kamu szexuális felvilágosító könyvtől retteg a hirado.hu

A kamukönyv

A hirado.hu szerint egy Ana Leblanc nevű szerző szexuális felvilágosításról írt könyve arra buzdítja a szülőket, hogy a gyerekeik nézzék, ahogy szexelnek. A gond csak az, hogy nagyon úgy néz ki: a szerző nem létezik, a könyv pedig egy kamu.

A hirado.hu a The Daily Wire című oldal cikke alapján tudósít arról, hogy a Szexuális nevelés 8–12 éveseknek: Gyerekkönyv jó szülőknek című, Ana Leblanc által írt könyv azt javasolja a szülőknek, hogy hívják be kisgyermekeiket a hálószobába, hogy nézzék, miközben szexuális kapcsolatot létesítenek. A cikk szerint a könyvet végül eltávolították az Amazonról, miután többtucatnyi egycsillagos értékelés és komment érkezett olyan olvasóktól, akiket zavart a könyv tartalma. "A botrányt a Courage Is A Habit nevű Twitter-fiók robbantotta ki, amelynek célja megvédeni a gyerekeket a gender indoktrinációtól," írja a hirado.hu.

A gond az, hogy a Daily Wire és a hirado.hu egyaránt elmulasztották, hogy utánanézzenek a könyvnek és a szerzőjének. Viszont megtette ezt az UnHerd nevű oldal egyik újságírója, Park MacDougald. Aki kiderítette, hogy a könyv minden bizonnyal annak a scam sorozatnak a része, amelyben álszerzők álkönyveit árulják az Amazonon.

A korábban már leírt módszer: részben más műveket plagiarizálva, részben számítógépes programokkal szöveget generálva egy kamu szöveget eredeti könyvként töltenek fel. Ezt néhány napig ingyen elérhetővé teszik, és különféle módszerekkel (pl. botok és click-farmok) segítségével hatalmas számú letöltést generálnak. Majd ezek az álkönyvek gyorsan emelkednek a népszerűségi listán, és pénzért kezdik őket terjeszteni, amíg az Amazon rá nem jön a turpisságra és le nem lövi a könyvet.

Az újságíró szerint már a Goodreads-en közzé tett, a Hirado által idézett részletek is árulkodnak arról a helyesírási hibáikkal, hogy scam-ről van szó, amelyet a kattintásvadász céllal hoztak létre élelmes szélhámosok. Másik árulkodó jel: a könyvet úgy reklámozták, mint a "Legjobban eladott könyv a gyermekeknek szóló nonfiction szexualitás és terhesség kategóriában" (#1 Best Seller in Children’s Nonfiction on Sexuality & Pregnancy). Ami nyilvánvaló bullshit.

De akit még ez sem győz meg: ott van maga a szerző, aki a hirado.hu szerint Glasgowban él, tanár, és már 6 könyvet írt korábban. Róla egy egyszerű keresésekkel is meg lehet állapítani, hogy - nem létezik. Nincs róla semmi info a neten, sehogyan sem lehet vele kapcsolatba lépni. Ez azért elég fura, nem?

Bizony, nehéz a kultúrharc zord napszámosainak élete! Folyamatosan teljesíteni kell a kvótát a Nyugat erkölcsi hanyatlását dokumentáló írásokkal. Nem csoda, hogy megörülnek, amikor egy ennyire nyilvánvaló, a köznyugalom megzavarására és az olvasótáboruk hergelésére alkalmas szöveget találnak. Olyannyira megörülnek, hogy észre sem veszik: egy ügyes, rájuk kialakított mézcsapdába estek bele.