Novák Katalin gratulációja a meleg párnak az örökbefogadáshoz

Fotó: Novák Katalin, Facebook

Segítek Novák Katalinnak és megírtam azt a levelet, amiben gratulál a meleg párnak, akik a kormányhivatal ellenében is örökbe tudták fogadni második gyermeküket. Használja fel nyugodtan, szívesen!

Tisztelt Polgártársaim - Kedves Apukák!

Engedjék meg, hogy a köztársaság elnökeként gratuláljak abból az alkalomból, hogy immár a második gyermeküket fogadják örökbe. Egyben biztosítom Önöket a teljes szolidaritásomról és együttérzésemről mindazokkal a bürokratikus akadályokkal és társadalmi előítéletekkel szemben, amelyek az elmúlt években megkeserítették az életüket. Elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon valakinek diszkriminációval kelljen szembesülnie pusztán a szexuális orientációja miatt.

Belátom, hogy ebben bizony a döntéshozóknak, és nekem személy szerint is nagy felelősségem van. Önkritikára és változásra van szükség.

Nem elég felháborodottan hárítani az EU intézmények kritikáit, nem elég bizonygatni a világ felé, hogy a magyar kormány családbarát: tennünk is kell azért, hogy Magyarország minden szülő számára élhetőbb és befogadóbb országgá váljon.

Köztársasági elnökként feladatom az, hogy ne csak a heteroszexuális pároknak, hanem minden magyar embernek az államfője legyek. Nem kevésbé, hanem sokkal inkább azoknak, akiket hátrányos megkülönböztetés ér. Így testesítem meg a nemzet egységét, akár a többség zsarnokságával szemben is.

Ezért mindent el fogok követni azért, hogy az Önökhöz hasonló felelősségteljes párok a jövőben jóval gördülékenyebben, mindenféle jogi kálvária nélkül tudjanak örökbe fogadni gyermekeket. Hiszen mindannyiunknak az érdeke az, hogy ne csak szülessenek bele a gyerekek a vakvilágba - de egyben az anyagi és szellemi biztonságot megteremteni képes szülők szerető gondoskodásával nőjenek fel.

Annyi népbetegségünk okait lehet visszavezetni arra, hogy gyermekként nem kaptuk meg a megfelelő figyelmet és gondoskodást: szakítsuk meg ezt az ördögi kört! Egy család nem a szülők szexuális orientációjától lesz családdá, hanem a szeretettől. Ami, mint arra helyesen rámutattak, mindent legyőz.

Sok szeretettel,

Novák Katalin
köztársasági elnök

Ha tetszenek az írásaim, kérlek, támogasd a Pendulum blogot - bármilyen kis összeg Tőled sokkal többet jelent nekem, mint a milliárdok, amit a propagandisták az államtól nyúlnak le!